Ons telefoonnummer is:

+31(0)10-2344319

Opslag van uw historisch of kunstarchief

Heeft u historische documenten die u onder de juiste condities wilt bewaren? Of bent u de trotse bezitter van kunstobjecten die om speciale opslag vragen? Dan bent u bij Eurofiles aan het juiste adres. Wij hebben een concept ontwikkeld van units waarin circa 175 strekkende meter historisch archiefmateriaal of kunst kan worden opgeslagen. Door het compacte ontwerp kan Eurofiles deze opslag op al haar locaties aanbieden. Dus ook bij u in de buurt!

oude-boeken.jpgIedere unit is voorzien van een rij stellingen aan iedere wand en een verrijdbare dubbele stelling in het midden. Uiteraard zijn voor kunstopslag ook andere opstellingen mogelijk. De units worden naar behoefte geplaatst in bestaande Eurofiles-archiefruimtes. Hierdoor ontstaat als het ware een dubbele beveiliging. De units zijn afzonderlijk aan te sturen en in te stellen voor wat betreft conditionering. De condities worden per unit permanent gecontroleerd en bewaakt.   

Uw kunst of historisch materiaal veilig opgeborgen bij Eurofiles

Alle units van Eurofiles voldoen ruimschoots aan de eisen zoals deze zijn opgesteld in de Regeling Archiefruimten en Archiefbewaarplaatsen van het Landelijk overleg van provinciale archiefinspecteurs (LOPAI). Hierbij is gelet op:
  • Brandveiligheid
  • Inbraakpreventie
  • Waterbestendigheid
  • Conditionering (temperatuur en luchtvochtigheid)
  • Constructie en Bouwkundige voorzieningen (speciaal Beton) 

Aantrekkelijke tarieven voor de opslag van uw historisch materiaal

Tot voor kort waren de kosten voor archivering van historische en kunstobjecten erg hoog, vooral vanwege de wettelijke eisen waar dergelijke opslag aan moet voldoen. In het flexibele concept van Eurofiles worden de units daar geplaatst waar er vraag en behoefte is. Hierdoor is er geen sprake van overcapaciteit en onnodige investeringskosten. En dat betekent betaalbare tarieven voor u.

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en zorg ervoor dat uw kunst- of historisch archief niet zomaar de deur uit gaat! 

Contact