Ons telefoonnummer is:

+31(0)10-2344319

Eurofiles B.V. is uw ervaren expert o.a. voor:

Onze diensten

Financiƫle sector

In de financiële sector is het wettelijk verplicht om administratie over lange periodes bij te houden. Aanvraagformulieren, taxaties, certificaten en correspondenties worden geacht te worden bewaard. En daarnaast zijn ze o.a. verplicht om alle gegevens in het kader van een cliëntonderzoek tot vijf jaar na het beëindigen van de zakelijke relatie te bewaren en om meldingen over ongebruikelijke transacties ten minste vijf jaar na melding te bewaren. Het is dan ook logisch dat financiële instellingen angst hebben over de privacy en veiligheid van de documenten. Financiële instellingen zijn verbonden aan wet en regelgeving als het gaat om de bewaartermijn en de vorm waarin het bewaard moet worden.

Veel documenten en data mogen in digitale vorm bewaard worden, zolang ze maar gedurende de volledige bewaartijd beschikbaar zijn en binnen redelijke tijd weer leesbaar gemaakt kunnen worden. Echter moeten enkele typen documenten in de papieren vorm bewaard blijven. 

Eurofiles kan u in dit gehele proces ontzorgen waarbij rekening wordt gehouden met de wet en regelgeving. Eurofiles zal een archiefbeheerplan op maat maken waar we archiefbewerking, externe archiefopslag en digitalisering in mee kunnen nemen.